svepre

kom med på zoomträff om säker häst!

Är alla taggade inför morgondagens zoom-träff? Säker häst är ett outsinligt ämne, jag ser fram mot att lyssna och ta till mig i morgon!!
Varmt välkommen! 
Styrelsen genom 
Ingela Ekelund 
 

Tack för ett bra årsmöte! 

Tack och lov är de flesta  idag efter ett år med corona-pandemin hyfsat bekväma med att träffas digitalt och det är så inspirerande att träffas - om än digitalt - och få ta del av varandras tankar och funderingar! Nu är ett årsmöte i huvudsak formellt och styrt av våra stadgar och en fix dagordning, vilket inte hindrade deltagarna från glada leenden och kommentarer medan vi arbetade oss igenom dagordningen och bland annat röstade fram SVEPREs nya styrelse.  

Årsmötet 2021 har godkänt styrelsens förvaltning av SVEPRE under 2020 och i enlighet med revisionsberättelsen beviljat ansvarsfrihet för det gångna året.

Årsmötet 2021 har valt styrelse enligt nedan:

Ingela Ekelund, ordförande 2021-23
Lisa Andrae, sekreterare, 2021-22
Malin Skarin, kassör, 2021-23
Marie Lendic, ordinarie ledamot, 2021-23
Maria Nyström, ordinarie ledamot, 2021-23
Roger Ljung, ordinarie ledamot, 2020-22
Annika Guterstam, ordinarie ledamot, 2021-22
Veronica Helin, ordinarie ledamot, 2021-22
Åsa Jerre, suppleant, 2021-22
Katarina Rönnkvist, suppleant 2021-22
Valberedning:
Maria Ljung, valberedning sammankallande 2021-22
Maria Cyrillus, valberedning 2021-22
Revisor:
Rose-Marie Edberg Hardeflo, revisor 2021-22
Ulla Haglundh, revisorsuppleant 2021-22

Vi vill passa på att framföra vårt varma tack till de styrelseledamöter som nu avgått för deras engagemang och arbete för vår förening!! 

Vi hälsar nytillträdande styrelseledamöter varmt välkomna och ser fram mot att under 2021 försöka erbjuda våra medlemmar och PRE-fantaster en positiv motvikt till den utdragna corona-pandemin och den nu grasserande EHV-smittan bland våra hästar. Väl mött på kommande evenemang!! 

Fortsätt följa oss på fb och här på hemsidan för fortsatt information!

för styrelsen
Ingela Ekelund
Ordförande

Stöd oss, bli medlem!
SVEPRE är en fristående ras-/intresseförening för PRE. Vi är den enda rasföreningen som välkomnar både dig med renrasig PRE, dig med PRE Partbred liksom dig som ännu inte har hittat din PRE! SVEPRE arbetar för att öka intresset och kunskapen om rasen i Sverige,  förbättra villkoren för svenska PRE-ägare och -uppfödare och öka samhörigheten i PRE-Sverige.

Som medlem har du förtur till våra olika uppsuttna eller avsuttna och ibland uppsluppna aktiviteter där du kan möta gamla bekanta och nya vänner som alla älskar PRE.  Genom att underlätta för våra medlemmar att hitta varandra i närområdet kan vi öka gemenskapen inom PRE-Sverige. Ju fler vi är desto roligare har vi, särskilt om var och en bidrar med något litet, ett handtag här och ett glatt humör där kan räcka långt och hjälps vi åt kan vi enklare ordna olika aktiviteter! Därför vill vi så gärna ha just dig som medlem. Du gör alltid skillnad och är varmt välkommen i vår gemenskap!

Vi hoppas så klart att du vill bli medlem och ser fram mot ditt aktiva stöd!

Ett medlemskap kostar 300 kronor per kalenderår, familjemedlemskap 400 kr. Du blir omgående fullvärdig medlem, kan väljas in i styrelsen och har obegränsad rösträtt! 
Stödjande (ingen rösträtt) medlem betalar 200 kr. Bli medlem här

Är du redan medlem? Förnya ditt medlemskap här.

Årsmöte!
Idag har det faktiskt känns som om våren är på g……Tänker på snödroppar, vitsippor, första kaffet på en bänk ute i solen och så den andäktiga känslan av att vänta på när högdräktiga ston äntligen, äntligen ska föla!  
 
Och nu är det bara en vecka kvar till årsmötet som kommer att sändas via zoom. Vi får hoppas att tekniken fungerar och att det blir ett bra möte! Även om jag saknar att vi kan ses så får vi göra det bästa möjliga i dessa tider.
 
Tänk på att medlemsavgiften ska vara betald innan årsmötet (vi saknar ännu inbetalning från några medlemmar) om ni ska kunna vara med.  Se länkar nedan!
 
Bifogat hittar du dagordning, styrelsens verksamhetsberättelse, årets ekonomirapporter samt revisionsberättelse. Vi har inga styrelsepropositioner eller medlemsmotioner att lägga fram för årsmötet. All dokumentation till årsmötet hittar du även på www.svepre.se. 
 
För att komma till mötet klicka HÄR


Om du inte varit med på något Zoom-möte tidigare så kommer datorn att be dig ladda ner en fil (Zoom). Det tar ca en minut. Öppna filen så startar programmet per automatik och du blir ombedd att skriva in ditt namn. Du hamnar i ett väntrum och vi släpper in dig i mötet så snart vi kan. Välj att ansluta ljudet till ”Computer Audio”. Se till att använda Chrome eller Edge som webbläsare när du ska ladda ner programmet eftersom Explorer kan krångla.

När du kommer in i mötet så sätt gärna på mikrofon och video så att vi kan se att det fungerar med ljud och bild. Om du för muspekaren mot nederkanten av skärmen dyker det upp ikoner för bl.a. mikrofon och kamera. Om det är ett rött streck över dem så klicka bort det. Under mötet är det bra om du har mikrofonen avstängd och bara sätter på den när du vill säga något, bakgrundsljud är tyvärr väldigt störande vid digitala möten och det är inte alltid så lätt att hålla koll på skällande hundar, hungriga barn eller andra vanliga, hemtrevliga men tyvärr störande ljud i sin omgivning.
Om du vill ansluta via mobil fungerar det bäst om du först laddar ner appen ”Zoom Cloud Meetings” där man köper appar. Appen är gratis. När den är installerad ska mötet starta automatiskt när du trycker på länken. Välj att ansluta ljudet via internet.
Hör av dig till Ingela om det krånglar på 073-201 30 33 så ska vi försöka hjälpa till. Tänk dock på att det är mycket som styrelsen ska fixa med just inför och under årsmötet så testa gärna i förväg att installera zoom! 
 
Ha det bra, fortsätt att hålla en hästlängds avstånd så vi alla får vara friska, och varmt välkommen till årsmötet!!

Med vänlig hälsning

SVEPRE genom 
styrelsen

Ett medlemskap kostar 300 kronor per kalenderår, familjemedlemskap 400 kr. Du blir omgående fullvärdig medlem, kan väljas in i styrelsen och har obegränsad rösträtt! 
Stödjande (ingen rösträtt) medlem betalar 200 kr. Bli medlem här

Är du redan medlem? Förnya ditt medlemskap här.

Nu kan man köpa våra supersnygga pins! Perfekt att ha på jacka till exempel.

Pinsen kostar 75:- styck inkl frakt och man betalar med swish till Ingela Ekelund på telefonnummer: 073 201 30 33

Skicka även ett mejl till Ingela med ditt namn, adress samt hur många pins du vill ha. Mejl: sveforpre@gmail.com

Svepre pins!

Nu drar vi igång våra

*SVEPRE-LOTTERI*

inför PRE-dagen på Grevagården!
 

Vi kommer att ha ett återkommande medlemslotteri en gång i månaden från december till maj med fina priser. Förtjänsten kommer oavkortat att gå för att hålla nere både anmälningsavgifter och uppstallningskostnader vid vår PRE-dag på Grevagården.
 

Vi har 150 lotter per lotteri och 20 vinster! Först till kvarn gäller. Köp en eller flera lotter så hjälper du oss hålla nere kostnaderna samtidigt som du får chansen att vinna! Varje lott kostar bara 30 kr. Minst  100 sålda lotter krävs för att vinstdragning ska göras, vid färre sålda lotter går lotten vidare till kommande månadslotteri. Av tekniska skäl hanterar vi detta lotteri i vår medlemsgrupp på fb, är du inte medlem i fb-gruppen kontaktar du föreningens kassör Malin Skarin på nr 070-9757141 så hjälper hon dig! 


STÖD DIN FÖRENING - KÖP VÅRA LOTTER!!!  LYCKA TILL!
 

Lottvinster i januarilotteriet:
Vinster November
1:a pris Bucas ridtäcke Freedom Riding Rug, stl 145
2:a pris Presentkort 400 kr hos Estelle Equestrian
3:e pris Digital 6-mån prenumeration på Tidningen Ridsport
4:e pris Riders Magic Utredningsgel
5:e pris Spansk/rödgul grimma stl ponny (passar föl)
6:e pris Dermosil ansiktskräm plus handkräm
7-20:e pris SVEPRE-Pins

svepre:s medlemslotteri

 Dragningen i SVEPRE-s Decemberlotteri är avklarad.
Vi har ett resultat!
Tusen tack för att ni deltagit i lotteriet och därmed
stöttar SVEPREs kommande PRE-dag!!!

 

STORT och VARMT GRATTIS till vinnarna!!

VINST Priser i SVEPRE-s
DECEMBERLOTTERI NR 1
VINNANDE 
LOTT NR
VINNARE
1:a pris Bucas ridtäcke
Freedom Riding Rug, stl 145
201240 Lisa Andrae
2:a pris Digital 6-mån prenumeration
på Tidningen Ridsport
201216 Jimmy Mårtensson
3:e pris Spansk/rödgul grimma stl full 201205 Veronica Helin
4:e pris Spansk/röd grimma stl cob 201211 Lena Mårtensson
5:e pris Spansk/rödgul grimma stl föl 201235 Ingegerd Larsson
6:e pris Ridvante o socka 201269 Annika Guterstam
7:e pris SVEPRE-pin 201217 Jimmy Mårtensson
8:e pris SVEPRE-pin 201278 Lisa Norling
9:e pris SVEPRE-pin 201213 Gull-Marie Mårtensson
10:e pris SVEPRE-pin 201275 Lisa Norling
11:e pris SVEPRE-pin 201215 Jimmy Mårtensson
12:e pris SVEPRE-pin 201274 Lisa Norling
13:e pris SVEPRE-pin 201213 Lena Mårtensson
14:e pris SVEPRE-pin 201201 Lena Mårtensson
15:e pris SVEPRE-pin 201214 Gull-Marie Mårtensson
16:e pris SVEPRE-pin 201256 Veronica Helin
17:e pris SVEPRE-pin 201233 Roger Ljung
18:e pris SVEPRE-pin 201237 Victoria Zaar
19:e pris SVEPRE-pin 201214 Jimmy Mårtensson
20:e pris SVEPRE-pin 201206 Victoria Zaar

 

Nu drar vi igång vårt

*SVEPRE-LOTTERI*

inför PRE-dagen på Grevagården!
 

Vi kommer att ha ett återkommande medlemslotteri en gång i månaden från december till maj med fina priser. Förtjänsten kommer oavkortat att gå för att hålla nere både anmälningsavgifter och uppstallningskostnader för våra medlemmar till vår PRE-dag på Grevagården.
 

Vi har 100 lotter per lotteri och 20 vinster! Först till kvarn gäller. Köp en eller flera lotter så hjälper du oss hålla nere kostnaderna samtidigt som du får chansen att vinna! Varje lott kostar bara 30 kr. Vill du vara med på lotteriet varje månad kan du abonnera på så många lotter du önskar! Minst 50 lotter krävs för att vinstdragning ska göras, vid färre sålda lotter går lotten vidare till kommande månadslotteri. Av tekniska skäl hanterar vi detta lotteri i vår medlemsgrupp på fb, är du inte medlem i fb-gruppen kontaktar du föreningens kassör Malin Skarin på nr 070-9757141 så hjälper hon dig! 


STÖD DIN FÖRENING - KÖP VÅRA LOTTER!!!  LYCKA TILL!
 

Första lotteriet startar nu med dragning 13:e december.

Lottvinster i novemberlotteriet:
Vinster November
1:a pris Bucas ridtäcke Freedom Riding Rug, stl 145
2:a pris Digital 6-mån prenumeration på Tidningen Ridsport
3:e pris Spansk/rödgul grimma stl full
4:e pris Spansk/röd grimma stl cob
5:e pris Spansk/rödgul grimma stl ponny (passar föl)
6:e pris Ridvante o ridsocka
7-20:e pris SVEPRE-Pins

Medlemsträff 24 oktober i örebro!

Vad är ett avelsprogram och vilken betydelse har ett avelsindex för min avel, för min hingst, för mitt sto och för min ridhäst? Vi går igenom vad som är utmärkande för ANCCEs avelsindex, hur man kan använda sig av avelsindex - och var man hittar just min hästs avelsindex och vad man kan läsa ut av det.

Vi träffas på Föreningarnas Hus i Örebro den 24 oktober kl 13:30. Varmt välkommen till en trevlig eftermiddag i PRE-hästens tecken!

Anmälan och mer info hittar du här!
 

nytt verksamhetsår, ny styrelse!

Bättre sent än aldrig skriver jag litet förläget - eftersom vi först nu lägger ut  det underskrivna protokollet från årsmötet 2020!  

för styrelsen
Ingela Ekelund
Ordförande

åRSMÖTET 2020

Tack för ett bra årsmöte! Det är så inspirerande att få ta del av deltagarnas tankar och synpunkter, och extra roligt att känna alla positiva vibbar nu i tyngre corona-tider. 

Vi har nu en ny en helt ny sammansättning i styrelsen med ett partiellt ”vaktskifte” av ledamöter. Jag vill ge ett varmt och stort tack för goda insatser till avgående Maria Ljung, Stephanie Johansson och Mikaela Hofmeijer som nu lämnar sina uppdrag som ordinarie ledamöter, och Duttan Mattson som lämnar som suppleant. Tusen tack för att ni lagt tid, kraft och energi på att starta upp SVEPRE!! ❤️
Nyvalda ordinarie styrelseledamöter är Annette Andersson, Nathalie Holm-Eriksson, Sandra Fritz tillsammans med omvalde Roger Ljung som vi välkomnar in i styrelsegruppen, liksom Lisa Andrae och Annika Guterstam som är våra nya suppleanter. Maria Ljung har tillsammans med Maria Cyrillius tagit på sig valberedningens viktiga uppdrag, och slutligen blev Rose-Marie Edberg Hardeflo och Ulla Haglundh omvalda som revisor respektive revisorssuppleant. 

Vi som sitter kvar ännu ett år, Marie Lendic, Maria Nyström, Malin Skarin och undertecknad säger varmt välkomna - det ska bli så roligt och spännande att jobba tillsammans för SVEPRE och våra medlemmar!! Vem vet vad detta kommande verksamhetsår kommer att föra med sig, corona har förändrat världen och även påverkat vår verksamhet och därför känns det extra bra att vi nu har en taggad och motiverad styrelsegrupp med nya krafter.

för styrelsen
Ingela Ekelund
Ordförande

åRSMÖTE 18 APRIL KL 10 VIA VIDEO

Varmt välkommen till ett renodlat och effektivt årsmöte! Årsmötet kommer att avhållas via Zoom och med hopp om att vi slipper teknikstrul!  

Länk till videomötet via Zoom har mailats till alla medlemmar. Du som vill delta via mobilen måste först ladda ner zoom-appen. Vi startar upp kl 10 på lördag 18 april. 

Du kan delta i videomötet via mobil och dator. Tänk på att det är väldigt störande för alla som deltar med olika bakgrundsljud, så vi ber dig ha din mikrofon avstängd, sätt bara på mikrofonen när du vill säga något och vid omröstningar.

Tack för att du har förståelse för att det nya sättet att mötas kräver litet anpassning och hänsynstagande! Vi hoppas så klart att tekniken kommer att vara på vår sida så att vi får ett konstruktivt och givande årsmöte med tillfälle till många bra synpunkter och samtal!

Tag chansen att göra din röst hörd, avsätt en styv liten timme av din tid på lördag den 18 april kl 10-12!!!

Kallelse har sänts ut per mail till våra medlemmar 2020-03-12. Dagordning och övriga årsmöteshandlingar hittar du här nedan. 

Varmt välkommen!

för styrelsen
Ingela Ekelund
Ordförande

Här kommer uppgifter om våra snygga nytillkomna profilprodukter! Längst ner finns beställnings- och betalningsinformation. Det går även bra att se denna informationen i PDF filen nedan.

Eftersom att vi beställer direkt ifrån Spanien så behöver vi få in de första beställningarna senast 25 oktober kl 17:00. Missar man denna gång kommer det såklart fler tillfällen.

Profilprodukter

Boka in dagen!

pre-dag 5-6 juni på grevagården!

MED ANLEDNING AV CORONA-PANDEMIN
ställs PRE-dagen den 5/6 juni in tills vidare!
Styrelsen har med tungt hjärta beslutat ställa in den planerade PRE-dagen tills vidare med tanke på att samhällssituationen nu - och som det ser ut även närmaste tiden framöver - varken ger oss eller våra deltagare några rimliga förutsättningar att på ett bra sätt genomföra detta arrangemang. Vi hoppas på allas förståelse för styrelsens beslut som grundar sig både på myndigheternas rekommendationer och omsorgen om våra medmänniskor i en svår tid.
Vi fortsätter som de optimister och envetna rackare vi är att oförtrutet jobba vidare enligt plan med våra förberedelser eftersom vi hoppas kunna genomföra evenemanget när samhället återgått till det normala, förhoppningsvis bortåt augusti/september. Vi uppdaterar så snart vi har ytterligare info!
Vi har även beslutat ställa in det närmast förestående evenemanget runt mental träning i Kristianstad den 5 april.
Årsmötet kommer vi däremot självklart och som planerat att avhålla via videomöte den 18 april kl 10. Väl mött i etern då!!
Sköt om er, visa hänsyn till varandra, klappa på era hästar och håll ut - det blir bättre!
för styrelsen
Ingela Ekelund
Ordförande

PRE-DAG INställd tills vidare

Kära PRE-vänner,
Nu drar vi igång våra aktiviteter i SVEPRE! Vi har ambitionen att under 2020 bjuda in till ett varierat program och tänker att vi vill samla PRE-intresserade på olika platser i vårt avlånga land, ibland avsuttet, ibland uppsuttet och ofta uppsluppet – men alltid med PRE-hästen som gemensam nämnare.

I det här sammanhanget vill jag påminna om att vi naturligtvis hoppas att du vill vara medlem i vår nybildade förening, och ser fram mot ditt aktiva stöd! Här hittar du all info runt hur du blir medlem 

Först ut är en PRE-kväll i Kristianstad där vi helt enkelt bara träffas och går ut och äter en bit mat tillsammans. Om det finns intresse har vi förberett för en PRE-kväll på fler orter, Örebro och Falun är på förslag liksom Linköping. Hör omgående av er till oss om ni alltså vill att vi ordnar en PRE-kväll även för er som inte bor i södra Sverige!

Välkommen till en

PRE-kväll den 7 februari kl 19 på
Restaurang Smaca vid Lilla Torg i Kristianstad

 

Vi börjar med en kort presentation av SVEPRE och kommande aktivitieter, så äter vi en bit mat och snackar häst, häst, häst, kanske vi berättar för varandra om våra egna hästar och hur det kom sig att vi fastnat för just PRE-hästen. Det viktiga är att vi utan att behöva känna stress från utställnings-/tävlingsbanan kan lära känna varandra och att vi får en trevlig kväll tillsammans!

Bindande anmälan senast 2 februari till sveforpre@gmail.com

VARMT VÄLKOMMEN! Det ska bli så roligt att ses!

God fortsättning!

Nytt år, nya utmaningar och glädjeämnen! Vi börjar med att här till höger länka till fb-gruppen "Iberiska hästar i sporten", en fb-grupp som drivs av Tina Karlsson. Tina har under flera år enträget och idogt letat upp och redovisat tävlingsresultaten för iberiska hästar och presenterar dem  veckovis för oss andra. Vi har nu tacksamt fått Tinas medgivande att länka till gruppen, där vi kan följa utvecklingen av de iberiska tävlingsekipagens tävlingsprestationer över tid. Och vilken utveckling sen, idag har vi många duktiga ekipage högt uppe i klasserna och många ekipage som är på väg uppåt. Dessutom hittar vi väldigt många ekipage med yngre  hästar i de lägre klasserna så framtiden ser ljus ut! Det ska bli intressant att se vad den årsvisa sammanställningen av statistiken som Tina brukar presentera kommer att visa i år när det gäller svenskuppfödda hästar, vi tippar att andelen svenskuppfödda hästar ökat. Det ger ju en extra glädje och dimension för våra svenska uppfödare att se avkommorna visas på tävlingsbanorna och på så sätt få ett kvitto på att arbetet med att föda upp hållbara och ridbara rastypiska hästar i Sverige håller för jämförelse med importer. 
Stort och varmt grattis till alla ni som jobbar och sliter i ur och skur enträget och envist för att utvecklas och lära er mera tillsammans med era PRE och Lusitanos, grattis till duktiga och omtänksamma uppfödare och grattis till sporten som blivit färgrikare och roligare nu när fler och fler iberiska ekipage tar sig ut på tävlingsbanorna och klättrar uppåt i resultatlistorna!! Det är så inspirerande att se hur nya iberiska ekipage kommer ut på tävlingsbanorna litet runt om i Sverige. Varmt lycka till under 2020!! 

julkalender 2019!

Klicka fram bilderna på våra fina PRE i julkalendern!

Medlemsmöte - programmet

Klicka HÄR så hittar du enklare till hotellet!

Varmt välkommen,  det ska bli såå kul att ses! 

Medlemsmöte i linköping!

Den 9:e november arrangerar vi ett fysiskt medlemsmöte i Linköping där alla medlemmar som vill är varmt välkomna! Här kommer ni få träffa de flesta som sitter i styrelsen, vara med och påverka och det kommer även finnas möjlighet att beställa superläckra profilprodukter! 

Hotellet vi kommer bo på heter Park Hotel, klicka HÄR för att komma till deras hemsida.
Och det är även där som mötet kommer äga rum mellan kl 13:30-17:00. Ange att ni är ifrån SVEPRE när ni ringer och bokar! 

Det finns ett evenemang för detta möte på facebook, där kan ni enkelt klicka i om ni kan komma eller inte. Länk till denna sida hittar ni HÄR.

Ni som inte kan närvara på plats kommer att kunna närvara under första delen av mötet via zoom.
 

Svenskägd pre-hingst topprankad i världen!

Huron FS, uppfödd av Yeguada Arroyomonte, född 2008 e Huron IX u Zarina XXI, är rankad 2019 av ANCCE - som första svenskägda PRE någonsin och baserat på sitt avelsindex 114,49 för dressyr - som sjunde bästa PRE i världen efter topplistade Cubanon på 117,22.

Vi gratulerar Pepino PRE och Sara Hedberg som ägt och utbildat Huron FS sedan 2014. De båda utgör ett välkänt profilpar i PRE-Sverige och syns ofta både i tävlings- och utställningssammanhang och inte minst även som SWEPREs rasrepresentant under Falsterbotävlingarna. Hingsten har verkat i avel parallellt med sin tävlingskarriär och har i dag 13 registrerade renrasiga avkommor - årets föl oräknade - liksom många Part Bred avkommor.

Vi gratulerar även våra svenska PRE-uppfödare som i Huron FS har tillgång till en hingst som av ANCCE redan som unghäst kategoriserades som JRR (Rekommenderad avelshingst för dressyr) och som nu befäst sin ställning som en hingst med ett av världens bästa avelsindex!

Länk till ANCCEs rankinglista för 2019

årsmötet 2019-08-31

Så har vi avhållit SVEPREs första årsmöte med glädjande stort deltagarantal och engagemang! Årsmötet gick på interimsstyrelsens förslag och beslutade om medlemsavgifter och stadgeändring innan man gick till val för att tillsätta föreningens nya förtroendevalda. Du kan läsa mer här

välkommen på årsmöte via zoom 31/8 kl 12!

Varmt välkommen till ett renodlat och effektivt årsmöte!

Årsmötet kommer att avhållas i enlighet med utsänd kallelse men utan aviserade kringaktiviteter. 

Vi genomför detta årsmöte som ett videomöte via Zoom, du som tänker delta via mobilen måste därför först installera Zoom-appen. För att komma med på videomötet via mobil och dator, gå in i SVEPREs medlemsgrupp på facebook och klicka på den länk som vi kommer att publicera där så släpps du in till videomötet. Vi kommer även att maila länken till dig.

Tag chancen att göra din röst hörd, avsätt en timme av din tid på lördag den 31 augusti kl 12-13!!!

Kallelse har sänts ut per mail till våra medlemmar 2019-08-02. Dagordning, styrelsens förslag och övriga årsmöteshandlingar hittar du här nedan. 

Skrivelse från jordbruksverket

Jordbruksverket har skickat en skrivelse till Spanska jordbruksverket och uppdrar dem till att undersöka huruvida likabehandlingsprincipen upprätthålls av ASCPRE som på delegation av ANCCE handhar stamboksfrågor i Sverige.