svepre

Yeguada Castizo

Stuterikod 7240150802SE124

Yeguada Castizo har idag en av de äldsta  svenska besättningarna av PRE-ston i avel inom denna ras. Vi har ca 20 års erfarenhet och har på denna tid byggt upp en verksamhet med hög kvalitet. Vi satsar inte på import eller kvantitet.

Vi har rekryterat egna ston under flera generationer och använt hingstarna  Fandanguillo II, Alferez IV, Gorron XV, Jerezano CA och Mago CG i vår avel. Detta har bidragit till att stuteriet  idag har ett bra underlag för PRE-avel.  Vi behåller våra bästa ston för vidare avelsarbete och har på så sätt lagt grunden för en positiv utveckling av vår avel. Vårt målinriktade arbete har under åren resulterat i flertalet champions.  

Målsättningen är att på ett kvalitativt sätt avla fram rastypiska hästar med trevligt temperament och god ridbarhet. Vi använder oss av ANCCEs avelsindex för att föra den svenska aveln högre upp av kvalité.Därför kommer vi att använda vår fina hingst Castizo Conde med index 102,23.

Målet med uppfödningen är att forsätta avla fram den genuina spanska hästen med alla deras goda egenskaper. Hästarna blir ca 1,59/165 höga och för de flesta av oss så är detta en behaglig häst att rida på.

Hästarna hanteras mycket från den dagen de föds och levereras mycket välhanterade, avmaskade, vaccinerade och verkade. De utfodras med analyserat ensilage och tillsammans med en kostrådgivningskonsulent får de välbalanserad kost under hela sin uppväxt.

Våra hästar säljs med fullständig dokumentation och enligt svensk lag. De är födda här på gården och säljs utan mellanhänder direkt till kund.

Ni är välkomna att kontakta oss om ni skulle vara intresserade eller har frågor. Besök gärna vår hemsida för mer information!

Jonny Hansson
castizo@live.se

Åstorp, Skåne